Biblioteket

I vårt mysiga bibliotek kan du plugga, läsa tidskrifter, låna böcker, få boktips och studiehjälp av våra bibliotekarier.

Här finns över tolvtusen böcker. Romaner och facklitteratur blandas med tidsskrifter, serier, databaser och schackspel. Behöver du hjälp med att hitta en bok eller undrar över något kan du prata med bibliotekarien Lisa Åström eller biblioteksassistenten Slobodan Duric.

Roliga projekt

Biblioteket har många roliga projekt och evenemang som litteraturdagen, jultävlingen, påskäggsjakt och boktips inför både jul- och sommarlov. Vi firar också Världsbokdagen. Vi bjuder in intressanta författare som föreläser för alla elever. Bob Hansson (poet och författare), Johanna Nilsson (författare) och Jonas Hassen Khemiri (författare och dramatiker) har gästat skolan.

En annan populär tävling är det årliga Boktornet. I Boktornet läser eleverna skönlitteratur och fackböcker för att samla ihop poäng till klassen. Den klass som har högst genomsnittspoäng vinner ett pris vid slutet av läsåret.

Här är skolans biblioteksresurser på vårt intranät.

13 april 2018