Covid-19 – detta gäller från 22 november

22 november återinförde Folkhälsomyndigheten testning för covid-19 både för vaccinerade och ovaccinerade personer. Det innebär att elever i gymnasieskolan alltid bör testa sig vid symtom, även om de är vaccinerade.

Både barn och vuxna ska stanna hemma vid symtom som halsont, snuva, feber, hosta eller sjukdomskänsla. Genom att stanna hemma vid symtom minskar spridningen av covid-19 och andra infektioner som influensa och RS-virus.
Här kan du boka tid för provtagning (PCR-test för covid-19)

Då ska du inte testa dig
Om du haft konstaterad covid-19 senaste halvåret behöver du inte testa dig.

Vaccinera dig mot covid-19
Alla i åldrarna 12 år och uppåt bör vaccinera sig mot covid-19. Vaccinet ger ett bra skydd mot covid-19 och är säkert för barn och vuxna. Vaccinet är gratis. För att vaccinet ska fungera behöver du ta två doser. Det ska gå ungefär fyra veckor mellan doserna. Du bokar tid för vaccination på 1177.se. Du kan även ringa 018-617 35 00 för att boka tid.
Läs mer på 1177: Så gör du för att vaccinera dig mot covid-19

Mer information finns här:
uppsala.se – detta gäller för gymnasieskolan
Folkhälsomyndighetens webbsida - åtgärder mot covid-19 från 22 november

23 november 2021