Hej alla Rosen-elever!

Jullovet närmar sig med stormsteg - tre skolveckor kvar! I fredags blev jag i egenskap av Rosens rektor uppringd av Smittskyddet för första gången och de bad mig informera er elever om att även om ni sitter i samma klassrum i skolan och äter ihop i matsalen ska ni undvika att ses i större grupper på fritiden och ha klassfest eller klassmys. Dessa tillfällen är en källa till smittspridning som vi måste undvika av hänsyn till nära och kära, av hänsyn till alla riskgrupper i samhället, av hänsyn till personalen i vården och för att vi ska kunna fortsätta ha skolan öppen.

Av de elever som testats positiva i Covid-19 går de flesta att spåra smittan till boendet och familjen eller till fritiden.

Jag påminner igen:

• Stanna hemma om du
         har symtom. Boka tid för test och meddela skolan om du testat positivt.
         Stanna hemma även om du har examination. Du kommer få visa dina kunskaper
         senare!
  • Håll avstånd
         (undvik närkontakt och “vanliga” kramar)
  • Tvätta händer
         (länge och noga)

Nu måste vi hålla i, hålla ut och hålla avstånd och göra allt för att tillsammans bromsa smittspridningen.

30 november 2020