Naturvetarmästarna

Nu är det snart dags att anmäla sig till åttonde omgången av Naturvetarmästarna, tävlingen i naturvetenskap för årskurs nio som startade hösten 2011 på Rosendalsgymnasiet.

Förra året tävlade skolor från Uppsala, Knivsta och Östhammar.

Vandringspokalen innehas av Uppsala Musikklasser.

Tävlingen genomförs mellan skollag som består av fyra elever, 2 flickor + 2 pojkar. Varje skola får delta med ett lag. Tävlingen är öppen för skolor från Uppsala, Knivsta, Heby, Tierp och Östhammars kommuner.

Må bästa skola vinna!

Viktiga hållpunkter

• November skolorna anmäler sitt lag senast 9/11 2018, lena.wellhagen@rosendalsgymnasiet.se
  • OBS: Ange önskemål om specialkost.
  • December 6/12 Tävlingen avgörs på Rosendalsgymnasiet med både teoretiska och laborativa inslag anpassade till grundskolenivå.

Program för tävlingsdagen

09.00 Samling vid huvudentrén, Rosendalsgymnasiet. Där serveras fika och ni blir omhändertagna av elever ur åk 3 som guidar er hela dagen.

10.00-12.00 Teoripass/laborationspass

12.00-13.00 Lunch på skolan

13.00-15.00 Teoripass/laborationspass

15.00-17.00 Intressanta studiebesök på ett av följande: SLU (sveriges lantbruksuniversitet, BMC (biomedicinskt centrum, Uppsala universitet) eller Ångström (Uppsala Universitet) medan personal från Rosendalsgymnasiet och universitetet rättar alla tävlingsbidrag för att kora en vinnare inför kvällens bankett …

17.30-20.00 Bankett med pristudelning. Bästa laget presenteras och får vandringpokalen.

God mat och underhållning utlovas! – Välkomna!

Uppdaterad: