Information från Ungdomsjouren till vårdnadshavare inför Valborg

Våren är på ingång och vi är fortsatt mitt uppe i en pandemi. Den officiella festen är inställd men ändå vet vi att unga kommer att samlas runt om i Uppsala. Vi på ungdomsjouren vill i samverkan med skola, polis, fritid och civilsamhälle vara på plats där det händer, innan det händer, för att finnas där som trygga vuxna för våra unga. Alkohol är en riskfaktor som skapar offer och förövare och det är därför viktigt att vi som vuxna pratar med våra barn om detta, att vi inte köper ut alkohol och att vi finns tillgängliga för våra unga genom att ha kontakt med dem under kvällen.

Se filmen
Filmen har Polisen och Uppsala ungdomsjour tagit fram tillsammans www.youtube.com/watch?v=KPDAnvzFWBk

Kontaktuppgifter och mer information
Vi vill att alla unga ska ha det bra och om någon ung har blivit utsatt för brott finns det stöd att få. Tveka inte på att ta kontakt med oss.

Är du som vuxen orolig för att ditt barn missbrukar alkohol eller narkotika, kontakta Ungdomscentrum på 018-727 15 50 eller ungdomscentrum@uppsala.se

Mer information finns på www.uppsala.se/ungaochnarkotika

Uppsala ungdomsjour
i samverkan med skola, socialtjänst, polis och fritid