Gymnasieelever med fjärr- och distansundervisning får lunchlåda

Utbildningsnämnden har beslutat att elever som studerar på Uppsalas kommunala gymnasieskolor erbjuds lunch i form av en matlåda, varje dag under de veckor de har fjärr- och distansundervisning.

Hämta matlåda på en förskola i närheten av din bostad

Från onsdag 17 februari kan du som elev hämta en matlåda på en angiven förskola nära din bostad under tiderna 07.30–08.00 eller 12.00–12.30.

Var snäll och respektera tiderna, då förskolebarnen får måltider serverade före och efter angivna tider.

Varje dag som du har undervisning på fjärr- och distans kommer du ha möjlighet att hämta lunch på en förskola som du får i en matlåda. Det finns ingen möjlighet för förskolan att lagerhålla mat så du kan endast hämta mat för en dag i taget.

Ta med legitimation när du hämtar maten. Har du inte själv möjlighet att hämta matlådan kan du be en anhörig hämta den åt dig. Den personen behöver då styrka din identitet i form av ditt ID-kort eller pass för att få hämta ut lunchen.

Matlåda till elever som har undervisning på fjärr och distans kommer att erbjudas fram till 1 april. Om fjärr- och distansundervisningen förlängs kommer erbjudandet om matlådor att fortsätta gälla.

Så här gör du för att beställa en lunchlåda:

1.       Meddela din rektor att du vill hämta mat under de veckor som du har planerad fjärr- och distansundervisning.

2.       Fyll i formuläret på uppsala.se/matladamed följande uppgifter:

- Namn

- Personnummer eller födelsedatum

- Gymnasieskola (kryssa i ett alternativ)

- E-postadress

- Vilken vecka (kryssa i de veckor du har fjärr- och distansundervisning, en vecka eller flera veckor)

- Vilka dagar under aktuell vecka som du vill ha mat (måndag-fredag)

- Ange ev specialkost

- Välj vilken förskola du vill hämta maten på (kryssa i ett alternativ)

3.       Formuläret behöver fyllas i och skickas senast klockan 11.00 på fredagen veckan innan du vill ha mat (för mat under vecka 7 måste detta vara beställt senast klockan 12.00 måndag 15 februari).

Avboka beställd lunch: Vill du inte hämta de beställda matportionerna så behöver du boka av din beställning så snart som möjligt. På det sättet blir det mindre matsvinn. Detta gör du till lunch.gymnasiet@uppsala.se

Bra att tänka på: Dagens rätt kan skilja sig något från den ordinarie menyn. Maten i lunchlådan är kall och behöver värmas av dig. Du som hämtar lunchen ansvarar för att matportionerna hanteras säkert efter hämtning och att maten hålls kyld under transporten och fram tills att du värmer den.

Dessa förskolor finns att välja mellan

Förskolor där matlådorna kan hämtas, i formuläret på webben väljer du den som ligger närmast din bostad

•  Sävja, Myrgångens förskola, Myrgånsvägen 6

•  Stenhagen, Opalens förskola, Herrhagsvägen 150