Rosendalselever till final i Skolornas matematiktävling

Elever från Rosendal går till final både i lagtävlingen och i den individuella finalen.

Photo by Helloquence on Unsplash

I år deltog 201 skolor i Skolornas matematiktävling (mattetavling.se) som är en nationell problemlösningstävling. Rosendalsgymnasiets lag placerade sig på femte plats i kvalomgången och gick därmed till lagfinal! Kvaltävlingen skrivs individuellt och skolans tre bästa resultat utgör sammanlagt skolans lagpoäng.

Dessutom gick Vilgot Jansson och Viggo Laaksoharju från Rosendalsgymnasiet till final i den individuella tävlingen!
Detta är en väldigt fin prestation då endast 26 elever från hela landet får delta i finalen detta år. Finalen äger rum den 24 november på hemmaplan i Uppsala.

Ett stort grattis till våra finalister och ett stort tack till alla de elever som deltog i tävlingen!

5 november 2018