Elevkåren

Vi i elevkåren Rosendal arbetar för att skolan ska vara mer än bara plugg och att elevernas tid på Rosendalsgymnasiet ska bli så bra som möjligt. Det är elevkåren som ser till att det händer saker utanför klassrummet.

Elevkåren Rosendal gör allt från att anordna skolkamp och inspark till grillkvällar och påverkansarbete. Genom elevkåren har elever möjligheten att påverka sin skoltid. Allt för att göra de tre åren på Rosendal till de bästa möjliga.

Här är några av våra populära aktiviteter:

Föreläsningar

Vi välkomnar författare och specialister som kommer från Sveriges alla hörn och kanter för att berätta om sina erfarenheter och kunskaper. Nyligen var Lotta Lundgren här och berättade om psykisk ohälsa utifrån hennes perspektiv. En lärorik eftermiddag som verkligen lyfte ett viktigt ämne. Andra personer som också besökt Rosendal har varit: Gudrun Schyman, Birgitta Ohlsson och Jonas Hassen Khemiri.

Inspark

Inspark är ett sätt för alla nya ettor att lära känna varandra under en kväll, men samtidigt träffa på gamla vänner som går på andra gymnasieskolor i Uppsala. Av den anledningen anordnar elevkårens eventutskott "insparken", ett uppskattat samarbete med Fyriskåren, Skrapans elevkår, elevkåren Katedral och Celsius elevkår. I år dansade alla ettor in på Flustret.

Rosendagen

Detta event varierar från år till år med olika teman såsom cirkus, barnkalas och festival. Elever har genom åren fått prova på aktiviteter som sumobrottning och femkamp. Skumkanoner och hoppborgar har hyrts in. Under Festival Rosendal, som har varit ett av rosendagens teman, fick vi dansa till band som Karakou och Mares. 

Utebio

Elevkåren ordnar i början av läsåret utebio för alla medlemmar. På plats finns popcorn och filtar, ett lakan mellan två träd blir filmduk. 2015 visades filmen "En oväntad vänskap" 2016 "Grease" och 2017 "Grown ups". Varmt sensommarväder och god stämning garanterar en mycket trevlig kväll.

Elevkåren på Facebook

Föreningsliv

Elevkåren har ett brett utbud av föreningar som elever kan engagera sig i. Om ingen passar just ditt intresse är elever välkomna att starta nya.

  • Rosens Feminister
  • Rosens styrketräning
  • Odlarna rosendal
  • Rosen marinförening
  • Taco föreningen Rosendal
  • Rosendals filmklubb
  • Rosen afternoon tea
  • Schack Rosen
  • KBK
  • Rosenbladet

 

Så hur startar man sin egen förening? Antingen kommer du ner till Kåris i B203 och fyller i en blankett eller så kan du mejla: elevkaren@rosendalsgymnasiet.se eller skriva ett DM på instagram @elevkarenrosendal så hjälper vi dig!

Uppdaterad: