Gymnasieskolans måltider

Välkommen till oss

Vi som arbetar i köket på Rosendalsgymnasiet heter Ted, Tilda, Eva, Marcus, Tucki, Boso och Lina. Vår ambition är att skapa en god, hållbar och inspirerande måltidsupplevelse för dig.

Att laga en varierad, smakrik och hållbar meny i kombination med höga krav på råvaror är en del av vårt framgångsrecept. Och att servera den med glädje och stolthet förstås.

Mycket av maten lagas från grunden i vårt kök. Bland annat soppor, gratänger, grytor och olika biffar. Vi kokar egen sylt och bakar eget bröd. Våra kockar utvecklar även recept och förslag på nya maträtter.

På menyerna finns alltid flera maträtter att välja på. Vi erbjuder såväl traditionella som nya spännande smaker. Vi har dessutom alltid en soppa eller en sallad att välja på. Minst en rätt är växtbaserad och vissa dagar är alla rätter vegetariska. 

Gott för hälsan och planeten

Maten ska gynna både hälsan och planeten. Det kräver medvetna val. Vi använder oss av ekologiska och Fairtrade-märkta livsmedel samt flera lokala leverantörer. År 2023 ska 100 procent av kommunens livsmedelsinköp vara ekologiska.

Våra salladsbord är anpassade efter säsong. Under höst och vinter serverar vi mycket rotfrukter och när vi närmar oss sommaren, mer sallad och tomat.

För att gynna klimatet minskar vi på kött och ökar mängden grönsaker, rotfrukter och baljväxter. Det kött vi använder kommer från den lokala leverantören och vi väljer alltid svensk kyckling. För att minska risken för utfiskning väljer vi fisk från hållbara bestånd.

Vi jobbar även aktivt för att minska matsvinnet för att spara på jordens resurser.

Är du i behov av behovsanpassade måltider?

Är du i behov av specialmat på grund av etiska eller medicinska skäl är du välkommen att lämna in en specialmatblankett till köket. Vi träffar dig gärna, så att vi säkerställer att du får rätt mat.Kontakt

Vi vill gärna veta vad du tycker om lunchen och svarar gärna på frågor. Kontakta oss på: 018- 727 33 38. 

Följ oss på Instagram: 

@restaurangrosen

 

Är du i behov av behovsanpassade måltider?
Här kan du hämta specialmatsblankett och läsa mer om specialmat

Vill du se maten i mobilen?
Här kan du hämta appen till din smartphone

Vill du äta klimatsmart?
Läs mer om klimatsmarta måltider 

100% ekologiskt till 2023
Så här når vi målet

Om maten och måltiderna i vår folder
Läs mer om måltiderna (PDF, 818 KB)

Måltidsservice
Läs mer om Måltidsservice 

Länk till veckans meny:https://maltidsservice.uppsala.se/mat-och-menyer/gymnasieskolans-meny/

 

 

 

Uppdaterad: