Na-programmet

Är du intresserad av naturvetenskap och matematik är NA det självklara valet för dig. Här får du en bra grund för att söka vidare till universitet och högskola. Vårt mål är att du genom uppmuntran, stöd och utmaningar ska lyckas med dina studier. Det ska vara roligt och inspirerande att gå på Rosendal.

Läs mer om NA på Rosendal här!

Hos oss får du undervisning där vi varvar teori och praktik. I ämnesfördjupningar får du träna analytiska förmågor och utveckla ditt tänkande. Du får göra exkursioner och ta vattenprover i Erken, laborera med solceller, gå på studiebesök och lyssna på föreläsningar av inbjudna forskare.

Några av Rosendals lärare arbetar även på Uppsala universitet. Detta samarbete gör att vi ibland har både laborationer och föreläsningar på Biomedicinskt centrum och Ångströmlaboratoriet.

Välj inriktning

På Rosendal väljer du om du vill läsa inriktningen naturvetenskap eller inriktningen naturvetenskap och samhälle. Du behöver inte bestämma det när du söker, utan det valet sker först i årskurs två. Oavsett vilken inriktning du väljer går du kvar i samma klass.

I årskurs tre på natur väljer du att läsa en av våra fyra profiler:

  • matematik/fysik/data
  • bioteknik
  • hållbar utveckling
  • tvärvetenskap

Profilerna omfattar kurser på 200 poäng. Du genomför ditt gymnasiearbete inom profilen.

Uppdaterad: