Information om sommargymnasiet

Du som har tänkt att läsa en eller två kurser på sommargymnasiet bör anmäla dig nu. Sista anmälningsdag är den 19 maj. Sommargymnasiet blir av, men med undervisning varannan dag på Fyrisskolan och varannan dag på distans. Läs vilka kurser du kan anmäla dig till och mer information på deras hemsida här.

I korthet: sommargy börjar torsdag 11 juni och håller på i fyra veckor. Du kan läsa max två kurser, endast kurser du har F i (eller riskerar att få F i nu i vår), samt kurser du behöver läsa in på grund av byte av gymnasieprogram. Du får alltså inte läsa extra kurser på sommargy, eller läsa upp betyget i kurser du redan har godkänt betyg i. Elever i åk 3 kan endast läsa på sommargymnasiet med förlängd studiegång över sommaren, det behövs ett beslut från rektor. 
Elever antas till sommargymnasiet i turordning efter anmälningsdatum, det vill säga det datum vi får in din anmälan och registrerar kursen på dig. Därför är det viktigt att du anmäler dig så snart som möjligt. Om du skulle få godkänt i en kurs nu i vår som du har anmält dig till på sommargymnasiet, går det att avanmäla sig i juni. 
Du anmäler dig genom att ladda ner och fylla i anmälningsblanketten på sommargymnasiets hemsida och skicka den hit till Rosendal på administrationen@rosendalsgymnasiet.se 
Du ska även lägga 100 kronor i pant per kurs du anmäler dig till, du får tillbaka pengarna om du har mer än 80% närvaro på kursen du läst. De 100 kronorna i depositionsavgift swishar du till vårt nummer 123 268 76 30, ange Namn Klass Sommar så vet vi vilka som betalat och ska få tillbaka pengarna i sommar.
5 maj 2020